Wat is de juiste regenkleding?

Regenkleding en waterdichte jacks heb je in alle soorten en maten en prijscategorieën. Hoe maak je nou de juiste keuze voor je kind?

Om bij regen en wind comfortabel droog en warm te blijven is het belangrijk dat het jack dat je kind aan heeft winddicht, waterdicht is en goed ventileert. Een jack is vaak waterdicht door een coating of een membraan. Om kleding goed waterdicht te krijgen moeten de naden ook zijn getapeted. Dit voorkomt het lekken op de naden. Een jack ventileert goed als het ademend is. Door de ademende vermogens van het materiaal kan transpiratievocht naar buiten en voorkomt condensvorming aan de binnenkant van de kleding.

Waterdichte kleding is er in verschillende gradaties. De waterdichtheid van kleding wordt uitgedrukt in mm/kolom. De waterkolom geeft aan hoeveel mm water er per cm op de stof kan staan (in een kolom) voordat de stof doorlekt. Op de stof wordt een kolom gezet, die langzaam met water wordt gevuld. Bij het vullen van de waterkolom wordt de druk op de stof steeds groter en uiteindelijk zal de stof onder deze druk gaan doorlekken. Hoe groter de kolom water hoe meer waterdicht de stof is. Over het algemeen wordt materiaal aangemerkt als waterdicht bij een waterdichtheid van 1.000 mm/kolom. Jacks met een waterdichtheid van 1.000 mm/kolom houden een licht buitje tegen, maar zullen bij een stevige bui snel gaan lekken. Wij vinden materialen waterdicht vanaf 3.000 mm/ kolom. Vanaf 10.000 mm/kolom vinden wij geschikt om langdurig in de regen te zijn.

Het voorjaar van 2013 kenmerkt  zich door heel veel regen. Om toch lekker naar buiten te kunnen met je kind is verstandig om je kind comfortabel ademend regenpak aan te doen met een waterdichtheid van 10.000 mm/ kolom en volledig getapete naden.

Veel mensen zullen zich afvragen waarom ze dure waterdichte kleding zullen aanschaffen. Een regenpak van bijvoorbeeld de Hema voldoet toch ook? Zo’n regenpak is vaak niet ademend en zal er dus snel voor zorgen dat uw kind klam en koud wordt.

Bij de kleine vos hebben wij regenkleding in de collectie van het Deense merk Color Kids. Deze regenkleding is volledig waterdicht (10.000mm/kolom en getapete naden), ademend en winddicht. Niets houdt uw kind tegen om lekker buiten te spelen, in de plassen te stampen of met u op de fiets naar de stad te gaan.

Het is altijd weer om buiten te zijn!


 
  Marieke Ypma     22-05-2014 16:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.