Besparen op de wintersportvakantie In mijn vorige blog heb ik wat tips gegeven over wat je vooral mee moet nemen als je op winterport vakantie gaat met je kind(eren). Een wintersport vakantie is een relatief dure vakantie en hoe leuk is het als je daar nog wat op kunt besparen?

Er zijn een heleboel manieren om te besparen op de wintersport. Bijvoorbeeld door naar een kleiner skigebied te gaan of een accomodatie te huren die wat verder van de lift/ piste ligt. De hotels/appartementen naast de lift zijn vaak een stuk duurder. Als je in een appartement verblijft kun je zelf koken en hoef je niet elke avond uit eten te gaan. Dit scheelt ook weer in de kosten.

Ga je met kinderen op skivakantie dan kun je ook een skipak huren i.p.v. kopen. Vaak gebruik je dit skipak maar één week per jaar, omdat je kind er in het volgende jaar uit is gegroeid. Bij www.kleine-vos.nl kun je nu ook skipakken huren. voor € 20,00 (excl. borg van € 25,00) huur je al een skipak voor 10 dagen. 

Vaak zie je als bespaar tip op websites staan dat het voordelig is om ski's te huren. Als je elk jaar op vakantie gaat kan het lonend zijn om bijvoorbeeld ski's via marktplaats aan te schaffen. Mijn ervaring is dat huren van ski's ook best prijzig is. Zelfs voor onze zoon hebben wij tweedehands ski's gekocht. Deze waren € 45,00 en kunnen doorgeschoven worden naar onze dochter. 

Onderweg kun je het beste niet te hard rijden. Hard rijden heeft alleen zin als het niet druk is op de weg en je een lang stuk hard kunt rijden. Anders kost het je alleen maar heel veel brandstof en win je er geen tijd mee. Moet je dan toch een keer tanken, doe dit dan niet langs de snelweg, maar ga even van de snelweg af en ga tanken in het dichtsbijzijnde dorp. Dit scheelt enorm in de literprijs. Eten en drinken in de wegrestaurants is duur en is vaak ook niet lekker. Hier kun je heel makkelijk op besparen door zelf wat mee te nemen voor onderweg.

Heb je nog een leuke andere bespaartip voor de wintersport vakantie, dan nodig ik je uit om een reactie te plaatsen.


 
  Marieke Ypma     20-01-2015 14:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.