Skin met peuters en kleuters Skiën met peuters en kleuters,

In de kerstvakantie 2015 zaten wij met onze kinderen in Saalbach Oostenrijk. De oudste is 4 en de jongste was toen 2 jaar en 4 maanden. De oudste hadden wij in Nederland al op skiles gedaan bij skibaan Soesterberg. Hij kon in Saalbach dus in de skiklas. Onze jongste was nog te klein voor de skischool, maar het skiën vindt zij heel erg leuk. Aangezien onze twee jarige nog niet kan remmen, hebben wij haar eerst tussen onze benen laten skiën. Dit was echter erg zwaar. Je rug vindt het namelijk wat minder leuk, omdat je de hele tijd gebogen staat met een meisje van 14 kilo, dat het liefst in je armen gaat hangen. We moesten dus iets anders verzinnen.

Bij de plaatselijke skiwinkel konden ze ons helpen. Wij hebben daar een skituigje (skizügel) en een klemmetje voor op de ski's gekocht, zodat haar ski's niet over elkaar heen konden gaan. Deze twee items zijn echt werelduitvindingen. Onze dochter kon lekker zelf glijden en wij konden voor haar remmen. Ze stond zingend op de ski's.

Skituigjes zijn er in verschillende soorten. Mocht je een skituigje willen aanschaffen, let er dan wel op dat je er eentje koopt die bij de heupjes zit en aan beide kanten een leidsel heeft. Er bestaan ook tuigjes over de schouders, maar dan is de kans groot dat je je kind achterover trekt. Er zijn ook tuigjes met slechts 1 leidsel. Deze zijn ook niet handig, want dan kan je niet sturen. 

Als je wilt zien hoe het skiën met een tuigje gaat, dan moet je even op onderstaande link klikken.
https://www.youtube.com/watch?v=z7k5xXzrKhY


 
  Marieke Ypma     23-02-2016 15:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.