Ook in 2015 toename van huidkanker. Wat te doen. We hebben er al vaker over geschreven, maar we kunnen het niet genoeg blijven herhalen:

Recent was weer in het niews dat ook in 2015 er sprake is van een toename van huidkanker. Dit zijn onheilspellende berichten, maar gelukkig kun je ervoor zorgen dat je het risico op het krijgen van huidkanker bij jezelf en je kinderen verkleind. 

De meeste adviezen kennen we eigenlijk wel: 
- goed blijven smeren met een hoge factor
- tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon blijven
- luchtige kleding dragen op warme dagen.

Maar wat kun je nog meer doen? Kinderen houden van zwemmen. In het zwembad verbrand je sneller door de reflectie van het water. Zonnebrandcrème blijft vaak niet goed zitten in het waterwaardoor je schouders kunnen verbranden. Dit is niet alleen schadelijk voor de huid, maar ook heel erg pijnlijk. met een UV shirt (ook wel surfshirt genoemd) kun je niet meer verbranden en kunnen je kinderen zorgeloos spelen, zwemmen en snorkelen.
  Marieke Ypma (www.kleine-vos.nl)     21-05-2015 12:48     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Maria -  14-01-2016

Fijn dat hier even iets over geschreven wordt - wij gebruiken soms de kleding van stoerekindjes.nl - ik kdacht dat zij een van de eersten waren die dit deden. Geen idee hoe het nu is - wat wij ook doen is gewoon een T-shirt aanhouden; handig is dan wel een shirt zoals hier https://shirtsofcotton.com met wat elastaan erin zodat de shirtjes lekker strak om het lichaam zitten (dan heb je er toch minder last van). vraag: volgens mij is het advies nog steeds - bij scherpe zon ALTIJD een shirtje aan?

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.